kmalu v kinu — 13. julija 2015

Slovenska grozljivka – Idila

objavil/a

Celovečerni prvenec režiserja Tomaža Gorkiča je težko pričakovan in nadvse vznemirljiv projekt. Lahko bi rekli, da je kot dosledno žanrski film eden redkih biserov, ki glasno naznanja premike v domači produkciji in za vedno spreminja slovensko filmsko krajino. Ponaša se z domiselnim in pomenljivim naslovom, saj slikovita narava odročnih kotičkov v svojih nedrjih skriva vse prej kot idilične skrivnosti. Po nedavni projekciji v Cannesu se IDILI v kratkem obeta predpremiera na 11. Grossmannovem festivalu, ki ji bo sledila septembrska premiera na Festivalu slovenskega filma. Datum, ki si ga velja zapomniti, pa je 1. OKTOBER, ko bomo v prepričljivem scenariju, čudoviti fotografiji, srhljivi glasbeni podlagi in nihilistični mrakobnosti lahko uživali še v kinematografih širom Slovenije.

IDILA bo kinodvorane polnila z grozo od 1. OKTOBRA naprej, do takrat pa jo bo moč videti na Festivalu Grossmann in Festivalu slovenskega filma

www.idilafilm.com

Prva prava slovenska grozljivka bo vsem ljubiteljem žanra kmalu nalila čistega žganja, ki bo krepko zapeklo po grlo in poskrbelo, da se bodo prizori groze vžgali globoko v spomin. V osrčju zgodbe se namreč nahaja prav srh vzbujajoča žganjekuha, ki jo domačini pod mogočnimi planinskimi vršaci izvajajo po starodavnem skrivnem postopku.

Za stvaritvijo Idile stoji režiser Tomaž Gorkič, ki se podpisuje tudi pod scenarij in montažo. Nastal je v produkciji Blade Production v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom, Strup produkcijo, 666 Productions in NuFrame. V glavnih vlogah najdemo mešanico novih in prekaljenih igralskih obrazov, ki jo tvorijo Nina Ivanišin, Lotos Vincenc Šparovec, Nika Rozman, Jure Drevenšek in Sebastian Cavazza.

www.idilafilm.com

www.idilafilm.com

O ZGODBI:

Amaterski fotomodel Zina se po prekrokani noči v družbi ambiciozne Mie, apatične Dragice in snobovskega fotografa Blitcza odpravi na modno fotografiranje v naravo. Na poti do lokacije srečajo nekaj čudaških domačinov, za katere se ne zmenijo. Na idiličnem travniku, ki služi kot prizorišče fotografiranja, jih grobo napadeta domnevna lastnika travnika Francl in Vintlr. Tako se povsem običajno snemanje v naravi spremeni v neusmiljen boj za preživetje

 

www.idilafilm.com

www.idilafilm.com

Idila preigrava tisti žanrski vzorec, pri katerem gre za grozljivo konfrontacijo ruralnega in urbanega. Pod osnovno strukturo zgodbe so subtilno umeščene nekatere pereče teme, s katerimi se srečujeta sodobna slovenska in tudi širša družba. Je temen odsev sveta, v katerem živimo.

IGRALSKA ZASEDBA: Nina Ivanišin, Lotos Vincenc Šparovec, Nika Rozman, Jure Drevenšek in Sebastian Cavazza

  • REŽIJA: Tomaž Gorkič   
  • SCENARIJ: Tomaž Gorkič
  • PRODUCENT: Zoran Dževerdanović
  • AVTOR GLASBE: Davor Herceg
  • DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Nejc Saje
  • ŽANR: Grozljivka

TERMINI PRIKAZOVANJA:

  • PREDPREMIERA: 11. Festival Grossmann – v tekmovalnem programu
  • PREMIERA: 18. Festival slovenskega filma
  • PRIHOD V KINA: OKTOBER 2015 – termin kinematografske premiere sporočimo naknadno

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*