novice — 31. julija 2014

Festival FilmMixer

objavil/a

FilmMixer je nov filmski festival, ki 29. in 30. avgusta v središče mesta Kranj prinaša svežo mešanico filma ter zabavnih dogodkov v znamenju sedme umetnosti. Ustvarjalci festivala izpostavljajo pester in kakovosten program, posvečen neodvisni filmski produkciji, ki je v slovenskem prostoru pogosto zapostavljena. V Layerjevi hiši v središču Kranja bodo tako brezplačno na ogled izbrani neodvisni filmi vseh vrst – od igranih do dokumentarnih filmov, od celovečercev do kratkometražnih filmov najrazličnejših žanrov. S skrbno izbranim programom in filmi, ki bi sicer v Sloveniji le težko ugledali luč projektorja, želijo organizatorji festivala FilmMixer pokazati,  da onkraj Hollywooda obstaja vznemirljiv svet filma, s katerim se je vredno seznaniti.

FILMIXER

www.filmmixer.si

Festival FilmMixer je namenjen vsem generacijam, kot tudi vsem vrstam gledalcev. Izbor kakovostnih filmov iz različnih držav sveta bo prepričal tako poznavalce in ljubitelje filma, kot tudi tiste, ki le sem in tja zaidejo v kinodvorano. Program sestavljajo neodvisni filmi različnih žanrov, prihajajo pa tudi filmi, ki jih bo možno v slovenskem prostoru videti zgolj na tem festivalu.

Organizatorji želijo s festivalom v jedru Kranja popeljati filmsko izkušnjo ven iz neosebnih multipleksov in v središče mesta, kjer ogled filma postane živahen družaben dogodek. Filmske projekcije bodo zato na festivalu pospremili številni dogodki: od delavnic filmske igre, razstav mladih lokalnih umetnikov, filmskih kvizov in pogovorov, namenjenih najširšemu krogu obiskovalcev, do strokovnih okroglih miz, ki se jih bodo udeležili razni filmski profesionalci in priznani tuji ustvarjalci neodvisnih filmov. Skratka, FilmMixer bo poskrbel, da bo to poletje Kranj postal sinonim za novo, drugačno in razburljivo filmsko izkušnjo!

Celoten program filmov in spremljevalnih dogodkov bo na voljo na spletni strani festivala www.filmmixer.si.

FilmMixer vabi v središče Kranja

Kranj se lahko pohvali z bogato zgodovino in številnimi kulturnimi dogodki. Ima tudi dva multipleksa komercialnih kinodvoran, za razliko od mnogih ostalih velikih slovenskih mest pa ne premore art kina. Zato bo to vrzel zapolnil Festival FilmMixer, skupaj z Layerjevo hišo, ki predstavlja enkratno zgodovinsko prizorišče v mestnem jedru Kranja.

Filmske projekcije bodo organizirane na prostem, na terasi Layerjeve hiše ter v stolpu nekdanje mestne orožarne Škrlovc, ki se bo za to priložnost prelevila v kinodvorano (v primeru slabega vremena tudi za zunanje projekcije). Dvorišče in vrt Layerjeve hiše bosta čez dan gostili pester nabor spremljevalnih dogodkov, ki bodo popestrili pozne poletne popoldneve v središču Kranja.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*