novice — 11. junija 2014

In zaokrožili so desetletje

objavil/a

Filmsko društvo Film Factory je v ponedeljek, 9.6.2014 v mariborskem kinu Udarnik s proslavo Od Caveman Pictures do Film Factory: 10 let skupnega ustvarjanja praznovalo okroglo obletnico skupnega delovanja. Datum proslave ni bil naključno izbran, saj je ekipa ravno 9. junija leta 2004 posnela svoj prvi film.

P_Sami-Rahim-32

Film Factory

Filmsko društvo Film Factory se je sprva imenovalo Caveman Pictures, skupino srednješolcev je povezala skupna strast – film. V letu 2009 pa je iz ljubiteljske skupine nastalo društvo, danes poznano kot Film Factory, in ekipa se je lotila večjih in bolj profesionalnih projektov. Ekipo sestavljajo mladi filmski ustvarjalci iz Maribora, ki so od leta 2004 skupaj ustvarili že več kot 100 raznovrstnih projektov. Njihova strast je filmska produkcija igranih in animiranih filmov ter izobraževanje mladih skozi delavnice ustvarjanja filmov.

P_Sami-Rahim-64

Film Factory

Najvidnejši projekti FD Film Factory so vzgojno-izobraževalni projekt Skrivnosti neodvisne filmske produkcije (2014) ter kratki filmi Missing the moment (2012)Last Lunch (2011), Kriza (2011), Neskončni vozel (2010) ter Busker (2014), ki so bili predstavljeni in nagrajeni na filmskih festivalih doma in po svetu. Slednjega smo si premierno ogledali prav včeraj v okviru praznovanja desete obletnice.

Film Factory

Film Factory

Proslava, s pričetkom ob 20.00, je obsegala dva sklopa. Ob 20. uri smo si lahko ogledali retrospektivo izbranih filmov, ki so nastali v produkciji omenjenega društva tekom desetih let skupnega ustvarjanja ter s tem predstavili svoj razvoj in napredek, od prvega filma pa vse do danes. Ob 21.30 je sledilo premierno predvajanje kar dveh kratkih igranih filmov, Busker in Food Fetish. Film Busker je na mednarodnem študentskem filmskem festivalu Student Cuts prejel nagrado za najboljši igrani film, najboljši film študijske smeri medijskih komunikacij ter nagrado občinstva.Prireditev je vodil Blendor Sefaj. Po koncu uradnega dela je sledilo druženje ob dobrem vinu, prigrizkih ter dobri družbi v prostorih kina Udarnik.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*